Στην Ελλάδα βρίσκεται το νέο Volvo V60 wagon, διαθέτοντας σπορ χαρακτήρα και κορυφαία σκανδιναβική σχεδίαση. Παράλληλα, το μοντέλο εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Το νέο Volvo V60 βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA, όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90. Οι σχεδιαστές επωφελήθηκαν από τις δυνατότητες αυτής της εξελιγμένης δομής και πρόσφεραν πολυτελές εσωτερικό, μεγάλους χώρους, προηγμένη συνδεσιμότητα και πολλές τεχνολογίες ασφαλείας.

Η ανάρτησή του περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξη integral link πίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης. Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες, ενώ τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθιστούν το νέο V60 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Μεταξύ των συστημάτων που διαθέτει είναι αυτό της αποφυγής εκτροπής από τον δρόμο, Run-Off Road Mitigation, της αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, Oncoming Lane Mitigation και της αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του, Oncoming Mitigation by Braking. Η σχεδίαση του νέου Volvo V60 χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, δυναμισμό και κομψότητα.

Στοιχεία όπως η βαθιά ανάγλυφη επιφάνεια στις πλευρές του αμαξώματος και το σπόιλερ οροφής, τονίζουν τον αθλητικό χαρακτήρα του. Ως ξεχωριστό δείγμα κλασικού σκανδιναβικού design, το νέο premium wagon της Volvo συνδυάζει την εμφάνιση που εκπέμπει αυτοπεποίθηση με ένα άψογα φτιαγμένο και λειτουργικό εσωτερικό.

Στο εσωτερικό διακρίνεται η κατακόρυφη κεντρική οθόνη αφής και οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με χειριστήρια σε σχήμα διαμαντιού. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποπνέουν την αίσθηση της σύγχρονης σουηδικής πολυτέλειας, με διαφορετική υφή και σχεδίαση, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Οι λεπτές πλάτες των εμπρός καθισμάτων και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Στοιχεία που κάνουν απλά εύκολη τη ζωή των επιβατών είναι η αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, το διαμέρισμα κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ασφαλίζει για να φυλάσσονται πολύτιμα αντικείμενα και οι γάντζοι συγκράτησης για τσάντες που επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή μεταφορά πολλών αντικειμένων. Ο αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 529 λίτρα.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο V60 ξεκινούν από 44.928 ευρώ για τον κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) από την τιμή των 54.648 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις