Δε θέλουμε να σας ανησυχήσουμε, αλλά η εγκληματικότητα όπως πιθανότατα κι εσείς θα έχετε διαπιστώσει, έχει αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει, πως η ανάγκη για την προστασία της περιουσίας μας και κυρίως του σπιτιού μας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Πώς όμως μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας που θα ταιριάζει στις ανάγκες μας χωρίς να σπαταλήσουμε περιττά χρήματα;

Παρακάτω θα φροντίσουμε να σας εξηγήσουμε μέσα από 7 ερωτήματα που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, το τι είναι καλύτερο για εσάς πριν επιλέξετε ένα σύστημα συναγερμού-ασφαλείας. Ας ξεκινήσουμε!

1) Ποιος είναι ο καλύτερος πάροχος υπηρεσιών ασφαλείας;

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο πάροχο ασφαλείας, με τον οποίο θα μπορέσετε να έχετε μία σχέση εμπιστοσύνης αλλά και άριστη συνεργασία, ως προς το τεχνικό κομμάτι. Πολύ σημαντικό είναι να παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης του συστήματός σας και κατ’ επέκταση του σπιτιού σας μέσω του κέντρου λήψης σημάτων. Μπορείτε να κάνετε την κατάλληλη έρευνα πριν αποφασίσετε ώστε να βρείτε τον κατάλληλο για εσάς πάροχο.

2) Τι εξοπλισμό χρειάζομαι;

Αυτό θα το ορίσετε εσείς, αφού έχει να κάνει αρκετά με το διαθέσιμο budget. Καλό είναι πάντως το σύστημα ασφαλείας που θα επιλέξετε να έχει αισθητήρες κίνησης, ενδεχομένως ορισμένες κάμερες ασφαλείας καθώς και αισθητήρες που θα μπουν αποκλειστικά σε πόρτες και παράθυρα. Αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη προστασία, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις όπως είναι οι ανιχνευτές καπνού και οι ανιχνευτές αερίων.

3) Πόσο κοστίζει ένα σύστημα ασφαλείας;

Πολλά και λίγα. Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη. Η άποψη ότι τα συστήματα ασφαλείας είναι ακριβά, δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση και ανήκει σε μία άλλη εποχή. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο θα αποτελείται από τα απαραίτητα, ενώ όπως είπαμε και παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό. Σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του κόστους για τα συστήματα συναγερμού, παίζει και η έκταση που θέλετε να καλύψετε.

4) Θα πρέπει να προτιμήσω τη συνεχή παρακολούθηση ή απλά την εγκατάσταση του συστήματος;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η συνεχής παρακολούθηση μέσω του κέντρου λήψης σημάτων, κατά τη γνώμη μας κρίνεται απαραίτητη, αφού η μηνιαία συνδρομή που απαιτείται είναι αρκετά χαμηλή ως προς το κόστος. Επιπλέον, η συνεχής παρακολούθηση μπορεί να φανεί ωφέλιμη όταν ναι μεν εσείς έχετε εικόνα από το κινητό σας αλλά αυτό κλείσει από μπαταρία. Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το κέντρο λήψης σημάτων αναλαμβάνει να ενημερώσει άμεσα εσάς και τις αρχές στην περίπτωση κάποιας ασυνήθιστης δραστηριότητας στο χώρο σας.

5) Εγγύηση

Όπως σε κάθε μας επένδυση, έτσι και στα συστήματα ασφαλείας, θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν την παρεχόμενη εγγύηση. Όσο καλό και αξιόπιστο αν είναι ένα σύστημα συναγερμού, δεν παύει να υπάρχει η πιθανότητα κάποιας βλάβης.

6) Πρόκειται να μετακομίσω στο μέλλον;

Αν μένετε σε κάποιο σπίτι στο οποίο πληρώνετε ενοίκιο, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Εδώ έχετε την επιλογή των ασύρματων συναγερμών-συστημάτων ασφαλείας. Υπάρχουν ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών και ασύρματες κάμερες ασφαλείας ιδιαίτερα οικονομικές, αποδοτικές και εύκολες στη μεταφορά, όταν και εφόσον χρειαστεί να αλλάξετε σπίτι.

7) Ταξιδεύω αρκετά;

Αν και για πολλούς είναι ένα ερώτημα που τελικά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Αν ταξιδεύετε αρκετά, καλό είναι να επιλέξετε ένα σύστημα συναγερμού ή καμερών ασφαλείας σε συνδυασμό με την παρακολούθηση από το κέντρο λήψης σημάτων. Επίσης, η προτίμηση ενός συστήματος που υποστηρίζει την απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω smartphone, είναι επιβεβλημένη.

Η ασφάλεια του σπιτιού μας δεν έγκειται απλά στην εγκατάσταση κάποιων αισθητήρων. Έχει να κάνει με το budget, με το επίπεδο ασφαλείας που χρειαζόμαστε, καθώς και με τις επεκτάσεις του συστήματος που θα επιλέξετε (αισθητήρες καπνού κ.λπ.).

Γιατί να προτιμήσω την DC Security;

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς της DC Security και διαμορφώστε το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας που επιθυμείτε ή επιλέξτε μέσα από την ευρεία γκάμα προσφορών για κάθε είδος σπιτιού. Η DC Security σας παρέχει συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας από κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου με εγγύηση για αποτελεσματική προστασία.

Μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και των συναγερμών, είμαστε οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να προσαρμόσουν τις ανάγκες σας πάνω στις ιδανικές επιλογές για την ασφάλειά σας.

Επωφεληθείτε από τις χαμηλές μας τιμές και τις υπηρεσίες μας που περιλαμβάνουν και το κέντρο λήψης σημάτων για συνεχή παρακολούθηση 24/7.

Δική μας προτεραιότητα, η δική σας ασφάλεια και φροντίζουμε να σας το αποδεικνύουμε κάθε στιγμή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις