Η τάση των SUV έχει προσελκύσει ακόμη και τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκίνητων με μικρή δυναμικότητα. Στον αστερισμό των οχημάτων ελεύθερου χρόνου εισήλθε και η ιταλική μάρκα Maserati, που ειδικεύεται στη κατασκευή πανάκριβων πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Η Maserati Levante Trofeo είναι ο εκπρόσωπος της φίρμας στα μεγάλα SUV. Eίναι εξοπλισμένη με έναν από τους ισχυρότερους κινητήρες που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της μάρκας. Κάτω από το διευρυμένο καπό υπάρχει ένας κινητήρας Twin Turbo V8 3.800 κ.ε., που προσφέρει 590 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. Επίσης, παράγει μέγιστη ροπή 73,8 χλγμ. από τις 2.250 – 5.000 σ.α.λ.

Αυτές οι υψηλές παροχές ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα στο ιταλικό SUV με τη δυναμική σχεδίαση να επιτυγχάνει εντυπωσιακές επιδόσεις. Το τυπικό τεστ από στάση στα 100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται μόλις σε 3,9'' και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ/ώρα.

Ο ιταλικός κινητήρας διαθέτει την υψηλότερη απόδοση ανά λίτρο (156 ίπποι/λίτρο) σε σχέση με οποιοδήποτε μοτέρ μαζικής παραγωγής της Maserati. Όπως όλοι οι βενζινοκινητήρες της Maserati, κατασκευάζεται και συναρμολογείται από τη Ferrari, στο Μαρανέλο της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις