Η ηλεκτροκίνηση είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων με το βάρος των μπαταριών, την περιορισμένη αυτονομία και την έλλειψη σταθμών φόρτισης, εξελίσσουν συνεχώς τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η ευρεία χρήση των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συμβάλει καθοριστικά στο περιορισμό των επικίνδυνων ρύπων που εκπέμπουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Mercedes δημιούργησε μια νέα μάρκα η οποία περιλαμβάνει όλα τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Ονομάσθηκε EQ και θα εκπροσωπήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη κατηγορία των πολυτελών αυτοκίνητων μηδενικών ρύπων.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης(7-17 Μάρτιου) η Mercedes θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα μεγάλων διαστάσεων νέας γενιάς. Πρόκειται για το Concept EQV, που αποτελεί την πρόταση της μάρκας για το επαγγελματικό van.

Το EQV είναι μια ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού της V κατηγορίας. Πρόκειται να πωλείται μαζί με το επίσης ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό eVito. Το EQV θα ανταγωνιστεί το πλήρες ηλεκτρικό minivan της Volkswagen ID Buzz που θα κυκλοφορήσει το 2022. Η Mercedes, προγραμματίζει να λανσάρει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το αργότερο έως το 2022.

Η Daimler επενδύει περισσότερα από 10 δις ευρώ στην ανάπτυξη της μάρκας EQ που περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Προγραμμάτισε μέχρι το 2022 να λανσάρει πάνω από 10 οχήματα με μπαταρίες.

Το πρώτο μοντέλο της μάρκας EQ που θα κυκλοφορήσει θα είναι το EQC SUV / crossover , το οποίο αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις αυτοκινήτων στα μέσα του 2019. Ανταγωνίζεται τα επίσης ηλεκτρικά μοντέλα Tesla Model X, Jaguar I-Pace και Audi e-tron.

Η Mercedes έχει παρουσιάσει άλλες προτάσεις όπως το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο EQA, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες για την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις