Η Honda επιταχύνει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς πρόθεσή της είναι το 100% των ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025.

Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025 και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Μία απόδειξη των φιλοδοξιών της Honda στον τομέα του εξηλεκτρισμού είναι το Honda e Prototype, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη και ουσιαστικά προϊδεάζει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής (με μπαταρία) της Honda για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το αυτοκίνητο προσφέρει ανταγωνιστική αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα και δυνατότητα ταχείας φόρτισης στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι στις αρχές του έτους, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις