Το νέο Mazda CX-30 αποκαλύφθηκε στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η ελβετική έκθεση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου και θα υποδέχεται το κοινό έως την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Το νέο ιαπωνικό SUV είναι το δεύτερο μοντέλο της νέας σειράς προϊόντων της εταιρείας. Πρόκειται για ένα συμπαγές SUV, που συνδυάζει το κομψό στiλ με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της εταιρείας, που κατέχει σημαντικό ποσοστό στη παγκόσμια αγορά.

Το μοντέλο έχει μήκος 4,39 μ., πλάτος 1,79 μ., ύψος 1,54 μ. και μεταξόνιο 2.655 χιλ. Η αποθηκευτική ικανότητα του χώρου των αποσκευών είναι 430 λίτρα.

Το Mazda CX-30 εισέρχεται σε ένα νέο τμήμα στη γκάμα της Mazda, καθώς τοποθετείται μεταξύ του CX-3 και του CX-5.

Εξοπλίζεται με τα βελτιωμένα συστήματα ελέγχου και υποστήριξης του οδηγού. Το νέο compact SUV διαθέτει τη νέα γενιά Skyact-Vehicle Architecture της Mazda, η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία της οδήγησης.

Το όχημα διαθέτει πολλές έξυπνες τεχνολογίες, όπως το σύστημα τετρακίνησης i-Activ (AWD), το οποίο συνδυάζεται με το G-Vectoring Control (GVC) για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών,

Όπως και στο καινούργιο Mazda 3, η σειρά κινητήρων του CX-30 απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 2.0 με ήπιο υβριδικό σύστημα και έναν πετρελαιοκινητήρα 1.8. Ένας κινητήρας με τεχνολογία Skyactiv-X, που υιοθετεί ανάφλεξη με συμπίεση η οποία ελέγχεται με σπινθήρες, θα λανσαριστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο CEO της Mazda Akira Marumoto.

Η Mazda ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία Skyactiv-X συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των κινητήρων ντίζελ και βενζίνης.

Το CX-30 αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι και προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει σταδιακά σε όλες τις αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις