Το πόσο υπερήφανος για την πρόοδο που σημείωσε η εταιρία του σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης, υπογραμμίζει ο Μάρκ Ζούκεμπεργκ στον πρώην διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και δημοσιογράφο του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την Cambridge Analytica, υπερασπίζεται τις ενέργειες της εταιρείας του στο πλαίσιο τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επιθέσεων σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, που μεταδόθηκαν ζωντανά στο Facebook.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι το Facebookπρέπει να δουλέψει περισσότερο ώστε να ενισχύσει τα καλά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι και να αφαιρέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αρνητικό περιεχόμενο.

Παρά τη παγκόσμια κατακραυγή για τη μετάδοση ζωντανής εικόνας των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να αντιστέκεται στην εφαρμογή καθυστερήσεων σε αναρτήσεις που γίνονται στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εταιρεία του πρόκειται να ξοδέψει στον τομέα της ασφάλειας για το 2019 ποσό μεγαλύτερο από 5,1 δισ. δολάρια, δηλαδή μεγαλύτερο από τα συνολικά έσοδα της εταιρείας το 2012.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις πλατφόρμες τεχνολογίας που στοχεύουν στην καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων και προσβλητικού περιεχομένου, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας του Facebook, το οποίο θα καθορίζει ποιο περιεχόμενο είναι αποδεκτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συμβούλιο θα έχει «δικαστική δομή» και θα απαρτίζεται από 40 ειδικούς σε θέματα «ελευθερίας της γνώμης και ασφάλειας».

«Εάν εντάσσεσαι σε μια κοινότητα και εμείς "κατεβάσουμε" κάτι που νομίζεις ότι σου στερεί την ελευθερίας να εκφραστείς, τότε θα είσαι σε θέση να απευθυνθείς στο συμβούλιο εποπτείας, το οποίο θα έχει τη δεσμευτική δικαιοδοσία να λάβει μια απόφαση», τόνισε.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει αισιόδοξος για τις αμερικανικές εκλογές του 2020, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη μάθει πολλά από το 2016», ενώ σημείωσε ότι πιστεύει πως το όραμα του για την ασφάλεια και τους κανονισμούς θα επεκταθεί.