Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ανακοίνωσε ότι συγκροτεί ομάδες για συμμετοχή στην ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2019, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ.

Ο Οργανισμός καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου το ενδιαφέρον τους, ως φυσικά πρόσωπα ή ως ομάδα, εδώ.

Οι ομάδες θα συμμετέχουν στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα. Η συμμετοχή θα γίνει με φορητούς προσωπικούς υπολογιστές ανά συμμετέχοντα και έως τις αρχές Μαΐου θα διοργανωθούν ενημερωτικές συναντήσεις σε πόλεις όπου θα υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση. Στόχος της ενιαίας ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια, καθώς και να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον Ακαδημαϊκό Τομέα και τα Ερευνητικά Κέντρα, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις