Νέο εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ από την Yaskawa

Νέο εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ από την Yaskawa

Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Yaskawa θα εγκαινιάσει, σήμερα, το νέο εργοστάσιο ρομπότ στη σλοβενική πόλη Kocevje. Πρόκειται για την πρώτη του είδους της επένδυση που υλοποιεί η ιαπωνική εταιρεία σε ευρωπαϊκό έδαφος, τονίζεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου STA.

Η δοκιμαστική παραγωγή στην Yaskawa Europe Robotics, η οποία πρόκειται να κατασκευάσει διαφορετικούς τύπους ρομπότ έξι αξόνων, εγκαινιάστηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Η νέα παραγωγική εγκατάσταση έχει περίπου 10.000 τ.μ. μέτρα λειτουργικών χώρων. Μέχρι το 2023 θα πρέπει να απασχολεί περίπου 200 εργαζομένους και να παράγει ετησίως 6.000 βιομηχανικά ρομπότ.

Έχοντας εξετάσει διάφορες πιθανές τοποθεσίες, η Yaskawa Electric Corporation επέλεξε τελικά τη Σλοβενία για την πρώτη της μονάδα ρομπότ στην Ευρώπη ή εκτός Ασίας. Η κυβέρνηση της Σλοβενίας υποστήριξε την επένδυση ύψους 24,6 εκατομμυρίων ευρώ, με 5,6 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017.

Η Yaskawa σχεδιάζει, επίσης, να δημιουργήσει ένα κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο Kocevje για να ενισχύσει τη συνεργασία με τις σχολές και τα ερευνητικά ιδρύματα της Σλοβενίας. Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή άλλης μιας παραγωγικής γραμμής ρομποτικών εξαρτημάτων χειρός, δίπλα σε αυτή που θα εγκαινιαστεί σήμερα.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Yaskawa στη Σλοβενία καλύπτουν περίπου το 75% της ζήτησης για προϊόντα της Yaskawa στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.