Η Lotus εξελίσσει ένα ηλεκτρικό supercar

Η Lotus εξελίσσει ένα ηλεκτρικό supercar

Η Lotus, έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από το νέο μοντέλο της Type 130. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει εξαγορασθεί το 2017, από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely και σύντομα σκοπεύει να ενισχύσει την θέση της στη παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών.

Η Geely, αποφάσισε αρχικά η κατασκευή των νέων μοντέλων της Lotus, να γίνεται στο νέο εργοστάσιο αξίας 1,3 δισ. δολαρίων στο Wuhan, της Κίνας, αναφέρει το Bloomberg.

Τα στελέχη της Lotus, θεωρούν ότι το νέο ηλεκτρικό όχημα σηματοδοτεί μια καμπή για την 71χρονη μάρκα και θα είναι το πρώτο ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο από τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από 11 χρόνια.

Η Lotus απασχολεί 1.100 άτομα και αν όλα πάνε καλά θα αυξηθεί ο αριθμόςτων εργαζόμενων στην βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Στα σχέδια της μάρκας περιλαμβάνονται, ένα Lotus SUV και άλλα σπορ αυτοκίνητα που θα αναπτυχθούν πάνω σε νέες πλατφόρμες υψηλών προδιαγραφών.

Πέρυσι, η Lotus πώλησε μόλις 1.630 αυτοκίνητα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ διέθεσε 228 αυτοκίνητα.

Η Lotus κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και της δεκαετίας του 1980, ήταν γνωστή για την αγωνιστική της επιτυχία και την προτίμηση που έδειχναν στα μοντέλα της οι καταναλωτές με υψηλό οικονομικό προϋπολογισμό.

Η Geely, είναι επίσης κάτοχος της Volvo και της Polestar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ