Για 6η συνεχόμενη χρονιά τους κινητήρες των μονοθέσιων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της F4 στη Γερμανία και στην Ιταλία θα τους εφοδιάζει η Abarth. Πρόκειται για τον κινητήρα 1.4 T-Jet που εξελίχθηκε με βάση τους κανονισμούς της FIA για την κατηγορία οδηγών άνω των 15 ετών και ξεχωρίζουν για την εξαιρετική αναλογία απόδοσης – βάρους που διαθέτει.

Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα του Oschersleben συμμετείχαν 18 οδηγοί, ενώ στον πρώτο αγώνα του αντίστοιχου ιταλικού θεσμού που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην πίστα Vallelunga πήραν μέρος περισσότεροι από 30 οδηγοί.

Στόχος και των δύο πρωταθλημάτων, είναι να επιτρέψουν σε νέους ταλαντούχους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία από τους αγώνες καρτ να περάσουν στους αγώνες με μονοθέσια τύπου formula. Το προσιτό κόστος της F4 δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς οδηγούς να αναδείξουν το ταλέντο τους, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Abarth.

Να σημειώσουμε ότι τα πρωταθλήματα της F4 είναι εξαιρετικά επιτυχημένα, με ορισμένους από τους οδηγούς που συμμετείχαν σε αυτό στο παρελθόν να βρίσκουν το δρόμο για την Formula 1, όπως ο Καναδός Lances Stroll και ο Γερμανός Mick Schumacher, ο οποίος συμμετείχε πρόσφατα σε επίσημες δοκιμές των Ferrari και Alfa Romeo.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις