Με μια τολμηρή απόφαση, η Volvo στηρίζει τη θέση της Μεγάλης Βρετανίας στον κλάδο του αυτοκινήτου. Η μοναδική ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία της Σουηδίας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Volvo, που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του κινέζικου ομίλου Geely, επέλεξε η θυγατρική της μάρκα Polestar να δημιουργήσει κέντρο r & d στη Μεγάλη Βρετανία για την ανάπτυξη των νέων επιβατικών αυτοκινήτων, αναφέρει το Reuters.

Η απόφαση της Volvo, έρχεται όταν η επικείμενη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλήξει την κατασκευή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποχρεώνοντας αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την τοπική παραγωγή και να προειδοποιήσουν ότι το Brexit αποθαρρύνει τους προμηθευτές και τους εργαζόμενους της ΕΕ.

Η Polestar, ανακοίνωσε ότι έχει στόχο να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των μηχανικών που εργάζονται στον τομέα του αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπεύει αρχικά να απασχολήσει 60 μηχανικούς στο κέντρο του Coventry, στην κεντρική Αγγλία και σταδιακά να επεκτείνει την ομάδα της.

Στο πρόγραμμα της μάρκας είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της στη νέα κατηγορία των αυτοκίνητων που προορίζονται για την κοινοχρησία.

Πρόκειται για μια νέα τάση, η οποία καθορίζει ότι ο οδηγός εύκολα μέσω εφαρμογής από το κινητό τηλέφωνο, επιλεγεί όποιο αυτοκίνητο τον εξυπηρετεί. Σε διάφορα σημεία της πόλης, θα παίρνει το αυτοκίνητο χωρίς την παρουσία υπαλλήλου, αφού το αυτοκίνητο θα ξεκλειδώνει μέσω της εφαρμογής του κινητού.

Χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί και το αφήνει σε όποιο σημείο τον διευκολύνει. Η χρέωση στη πιστωτική κάρτα γίνεται αυτόματα μόλις κλειδώσει το αυτοκίνητο με την εφαρμογή του κινητού.

Η Polestar κατασκευάζει τώρα το υβριδικό μοντέλο Polestar 1 plug-in στη Κίνα και σύντομα θα παράγει το πρώτο της sedan, το Polestar 2, το οποίο θα ανταγωνίζεται το μοντέλο 3 της Tesla.

Έχει ανακοινώσει ότι θα λανσάρει στην αγορά ένα ηλεκτρικό SUV, το Polestar 3, το 2021, αμέσως μετά την αναμενόμενη είσοδο στην αγορά του μοντέλου Y SUV της Tesla.

Το κέντρο στο Ηνωμένο Βασιλείο, του οποίου το κόστος θα βαρύνει την Polestar, θα είναι η πρώτη ανεξάρτητη μονάδα του εμπορικού σήματος. Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει στηριχθεί στη Volvo για την έρευνα και τη ανάπτυξη των μοντέλων της.

Η Volvo ζήτησε από κινεζικούς και αμερικανικούς τεχνολογικούς επενδυτές να αγοράσουν ένα μερίδιο στο Polestar.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις