Η Volvo αναζητά νέες συμφωνίες οι οποίες θα τη βοηθήσουν να κατεβάσει το κόστος των μπαταριών, ώστε να περάσει με το πλεονέκτημα της τιμής στη φάση της ηλεκτροκίνησης.

Ήδη, έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ασιατικούς κατασκευαστές CATL και LG Chem για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου την επόμενη δεκαετία, τόσο για τα μοντέλα της, όσο και για τη θυγατρική της εταιρεία, την Polestar.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της να κατέχει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα μισά της μοντέλα μέχρι το 2025. Για την LG Chem, η συμφωνία είναι μια επέκταση της συνεργασίας, καθώς αυτή, ήδη, παρέχει τις μπαταρίες για τις plug-in εκδόσεις των XC90, XC60 και V60.

Από την άλλη, στο τελικό στάδιο σε εργοστάσιο της Γάνδης βρίσκεται η νέα μπαταρία η οποία θα εφοδιάσει την ηλεκτρική έκδοση του συμπαγούς SUV XC40 και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Να σημειώσουμε ότι η LG Chem είναι ο πρώτος ασιατικός προμηθευτής μπαταριών για την Ευρώπη. Ηδη κατασκευάζει για τις Daimler, Porsche, Audi, Renault και Jaguar.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις