Για 5η διαδοχική χρονιά, το σύστημα κίνησης του BMW i8 κατέκτησε τον τίτλο του «International Engine – Powertrain of the Year». Η μεγάλη έκπληξη ήταν η βαθμολογική διαφορά από τον ανταγωνιστή, καθώς ο κινητήρας του BMW i8 διεκδίκησε την 1η θέση με 233 βαθμούς, με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή να συγκεντρώνει μόλις 138 βαθμούς.

Το πρωτοποριακό BMW i8 αποτελεί τον κύριο «δότη» της τεχνολογίας στην οικογένεια των plug-in υβριδικών, που θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η BMW θα προσφέρει στους πελάτες της τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών από οποιανδήποτε άλλη μάρκα του ανταγωνισμού. Μαζί με το BMW i3 αποτελούν τα δύο μοντέλα που θέτουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί η αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από την άλλη, το σύστημα κίνησης του BMW i8 λανσαρίστηκε στην αγορά το 2014, και από τότε, κάθε χρόνο κερδίζει το περίοπτο βραβείο στην κατηγορία του. Κερδίζοντας φέτος τη διάκριση το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, πόσο μπροστά βρίσκεται από την εποχή του.

Η τελευταία έκδοση του BMW i8 συνδυάζει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου με την οικονομική κατανάλωση ενός compact μοντέλου. Ο τρικύλινδρος κινητήρας καύσης παράγει 231 ίππους με κατανομή στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας, αποδίδει 143 ίππους, αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου (που μπορεί να φορτίζεται από μία οικιακή, ηλεκτρική πρίζα) και παρέχει ισχύ στον εμπρός άξονα.

Το μοντέλο προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Η επιτάχυνση από την στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτερόλεπτα και η κατανάλωση είναι περίπου 2 λίτρα στα 100 χλμ. με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιορίζονται στα 46 γρ. ανά χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις