Η Bentley προσέθεσε στην γκάμα της δύο νέες εκδόσεις του μοντέλου Continental τρίτης γενιάς, την GT και την GT Convertible.

Το βρετανικό αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό χειροποίητα στο εργοστάσιο της μάρκας, στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας.

Και οι δυο εκδόσεις του πολυτελούς Grand Tourer, υψηλής αξίας, εξοπλίζονται με κινητήρα βενζίνης νέας γενιάς V8 4.0, twin-turbo απόδοσης 542 ίππων. Όσο για την ροπή φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 77,8 χλγμ. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Το αποτέλεσμα της ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης του θηριώδους κινητήρα καταγράφεται στο χρονόμετρο. Σε μόλις 4'' καλύπτει το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα το κουπέ ενώ το Convertible, ολοκληρώνει την διαδικασία σε 4,1''. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

Η μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, εξασφαλίζει περιορισμένη κατανάλωση, λόγω της δυνατότητας του μοτέρ να απενεργοποιεί τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους, όταν ο οδηγός δεν έχει αυξημένες απαιτήσεις σε ισχύ. Η απρόσκοπτη αλλαγή στη λειτουργία του πανάκριβου κινητήρα ολοκληρώνεται μόλις σε 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου και δεν την αντιλαμβάνεται ο οδηγός.

Η ηλεκτρική οροφή του GT V8 Convertible, ανοίγει και κλείνει σε μόλις 19'', ενώ το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα.

Στο πολυτελές εσωτερικό συνδυάζονται φυσικά υλικά, όπως δέρματα υψηλής ποιότητας και σπάνια, καπλαμάς αειφόρου προέλευσης κ.ά. για να δημιουργηθεί μια χειροποίητη καμπίνα, ανάλογη της υψηλής αξίας του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις