Το νέο Renault Captur θα κατασκευάζεται και σε υβριδική έκδοση για να ενισχυθεί η προσπάθεια να περιορισθούν οι ρύποι που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.

Η Renault ανακοίνωσε ότι το νέο Captur, θα είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του, που θα προσφέρεται με plug-in υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας, το 2020. Για να ολοκληρωθεί η τεχνολογία Plug-in E-TECH, που ανάπτυξε η γαλλική μάρκα, αξιοποιήθηκαν πάνω από 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η υβριδική μονάδα απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ. και δυο ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η Renault ανακοίνωσε ότι το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει την κίνηση με μηδενικούς ρύπους έως και 45 χλμ., ενώ η τελική ταχύτητα με τη χρήση μόνο του ηλεκτρικού κινητήρα μπορεί να φτάσει και τα 135 χλμ./ώρα.

Στόχος της γαλλικής μάρκας είναι να χρησιμοποιείται το νέο μοντέλο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως στο αστικό περιβάλλον. Έτσι, θα περιοριστούν οι ποσότητες των ρύπων και θα μειωθεί το κόστος για τα καύσιμα.

Το σύστημα είναι παρόμοιο με εκείνο που είναι προσαρμοσμένο στο νέο Clio E-TECH. Διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση.

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται από το οικιακό δίκτυο είτε από τους ταχυφορτιστές.

Το νέο Renault Captur έχει την ικανότητα να κινείται και σε διαδρομές off road, περιορισμένης δυσκολίας, λόγω του αυξημένου ύψους από το έδαφος (110 χιλ.).

Στη λίστα με τις σημαντικότερες αλλαγές περιλαμβάνονται: Το μήκος του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 11 εκ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, δημιουργώντας έτσι περισσότερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Τα νέα καθίσματα διαθέτουν μεγαλύτερη βάση κατά 15 χιλ., για να αυξηθεί η άνεση. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων, έχουν στη διάθεση τους άλλα 17 χιλ. για τα πόδια τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Καθοριστικό ρόλο στην άνεση των πίσω επιβατών παίζει και η νέα κατασκευή της πλάτης των μπροστινών καθισμάτων. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 81 λίτρα, φθάνοντας τα 536 λίτρα. Επίσης, διαθέτει 27 λίτρα αποθήκευσης στην καμπίνα.

Το απερχόμενο μοντέλο πρωταγωνίστησε στις πωλήσεις στην κατηγορία του. Από το 2013 που κυκλοφόρησε πουλήθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις