Η Υπηρεσία Μεταφορών στο Λος Άντζελες δοκίμασε τρισδιάστατη οδική σήμανση για την προστασία των ποδηλατιστών στην περιοχή. Εγκατέστησαν μία κυματοειδή μπάρα από πλαστικό για να διαχωρίσουν τον διάδρομο για ποδήλατα από την κίνηση των οχημάτων.

Η υπηρεσία, η LADOT, εγκατέστησε την πλαστική μπάρα κατά μήκος τριών οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος μίας ημέρας στη Venice Boulevard.

«Το Κύμα» σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Saris Infrastructure και μαθητευόμενους στο αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler, με την ελπίδα να επιδείξουν έναν πιο ελκυστικό τρόπο προστασίας των ποδηλατιστών.

Η LADOT θα αποτιμήσει την αποτελεσματικότητα της προστατευτικής μπάρας για να καταλήξει στο κατά πόσον παρόμοιες μπάρες θα τοποθετηθούν κατά μήκος όλων των διαδρόμων για ποδήλατα στο Λος Άντζελες.

«Το Κύμα» θα χρησιμεύσει κυρίως για να επιδείξει, στις γειτονιές στις οποίες προσωρινά εγκαταστάθηκε, «επιπρόσθετα κάθετα στοιχεία» για την προστασία των ποδηλατιστών, σύμφωνα με δηλώσεις στον ιστότοπο Curbed της εκπροσώπου Τύπου του LADOT, Νόρας Φροστ.

Αναλόγως της κατάστασης, η LADOT μπορεί αργότερα να προσθέσει πυλώνες ή «πιο μόνιμες» μπάρες, όπως γλάστρες ή τσιμεντένια κράσπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις