Ανώτερη η Siri από την Alexa σύμφωνα με νέα έρευνα

Ανώτερη η Siri από την Alexa σύμφωνα με νέα έρευνα

H Siri, δηλαδή η ψηφιακά ενσωματωμένη βοηθός σε iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch και HomePod, είναι τώρα αποδεδειγμένα εξυπνότερη από την Alexa της Amazon όπως αναφέρει μια μελέτη. Τους τελευταίους 12 μήνες, ο βοηθός που αναπτύχθηκε από την Apple έχει βελτιωθεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με το Google Assistant που εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα στην κατάταξη.

Μια δοκιμή που έκανε η Loup Ventures όσον αφορά τους ψηφιακούς βοηθούς που βρίσκεται σε φορητά ηχεία που διατίθενται στην αγορά, έφερε το αποτέλεσμα που δείχνει πως σε 800 ερωτήσεις που έγιναν, η Siri απάντησε πολύ καλύτερα και με περισσότερη σαφήνεια από την Alexa.  Οι εμπειρογνώμονες συγκρίνουν τις απαντήσεις που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με ένα iPhone που διέθετε το iOS 12.4 και ένα Pixel XL με Android 9 Pie.

Από την άλλη, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι ο ψηφιακός βοηθός της Google ξεχωρίζει για άλλη μια φορά ως ο πιο αποτελεσματικός βοηθός στην αγορά, προσφέροντας κατά 93% σχετικές απαντήσεις. Πέρυσι, ο βοηθός της Google δεν ξεπέρασε το 86%. Ο βοηθός κατανοεί και απαντά σωστά στην πλειονότητα των ερωτήσεων, ανεξάρτητα από το θέμα.

Δεύτερη για πρώτη φορά έρχεται η Siri που έχει δεχτεί βελτιώσεις και αντιλαμβάνεται καλύτερα διάφορες εντολές, όπως αποστολή email, πραγματοποίηση κλήσεων, έλεγχο μουσικής, κ.ά.

Για πρώτη φορά, η Amazon Alexa περνάει στην τρίτη θέση, με μόνο το 80% των σωστών απαντήσεων.

Πηγή: pestaola.gr