Στο πλαίσιο της πλήρους ανεξαρτητοποίησης από κάθε είδους Αμερικανική τεχνολογία, ηHuaweiεπιβεβαίωσε ότι εργάζεται επάνω στη δημιουργία της δικής της υπηρεσίας χαρτογράφησης, έτσι ώστε να αντικαταστήσει τοGoogle Maps.

Η υπηρεσία αυτή ονομάζεταιMap Kitκαι για την ώρα δεν προορίζεται για απευθείας χρήση από τους καταναλωτές. Αντ’ αυτού, χρησιμεύει κυρίως ωςAPIγια third-party developers που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν λογισμικό χαρτογράφησης και πλοήγησης. Τη δεδομένη στιγμή, τοMap Kitμπορεί να συλλέξει πληροφορίες χαρτογράφησης από 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον CEO της Huawei Consumer Business Group, κ.Richard Yu, το Map Kit υποστηρίζει ήδη αρκετές αναβαθμισμένες λειτουργίες όπως την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας για τα οχήματα, οδηγίες πλοήγησης και χαρτογράφησης σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και πληροφορίες για την κυκλοφοριακή κατάσταση σε πραγματικό χρόνο. Όταν θα είναι πλήρως έτοιμο για λανσάρισμα, τοMap Kitθα είναι διαθέσιμο σε 40 γλώσσες.

Ακούγεται, επίσης, ότι έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον η ΡωσικήYandexκαι η ΑμερικανικήBooking Holdings. Περισσότερες πληροφορίες για τοMap Kitθα αποκαλυφθούν τον Οκτώβριο, ίσως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της σειράςHuawei Mate 30.

Πηγή: techgear.gr, phonearena.com