Κινέζικη εταιρεία μπορεί να κλωνοποιήσει το κατοικίδιο σας έναντι αδρής αμοιβής

Κινέζικη εταιρεία μπορεί να κλωνοποιήσει το κατοικίδιο σας έναντι αδρής αμοιβής

Μια εταιρεία στην Κίνα μπορεί να κλωνοποιήσει γάτες και σκύλους, ώστε να μην βιώσουν οι ιδιοκτήτες τους το σοκ της απώλειας.

Η κινεζική εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να κλωνοποιήσει ένα γατάκι και υποστηρίζει ότι είναι η μόνη στον κόσμο που το έχει καταφέρει αυτό. Πρόκειται για έναν κλάδο που αναπτύσσεται στις ασιατικές χώρες τα τελευταία χρόνια, καθώς η κοινωνία εξελίσσεται και η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης επιτρέπει πραγματικά θαύματα.

Όσον αφορά τώρα στο κόστος της υπηρεσίας αυτής, για να μπορέσετε να ξαναδείτε το αγαπημένο σας σκυλάκι θα πρέπει να πληρώσετε 54.000 δολάρια, ενώ για τις γατούλες το ποσό ανέρχεται στα 35.400 δολάρια.

Το πρώτο κλωνοποιημένο γατάκι είναι ο χαριτωμένος Garlic (= σκόρδο), που γεννήθηκε στο εργαστήριο της Sinogene Biotechnology Company, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο. Ο γατούλης γεννήθηκε 66 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας και είναι πιστό αντίγραφο μίας γάτας που δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν και πανομοιότυπος με τον γάτο από τον οποίο προήλθε, έχει διαφορετική προσωπικότητα.

Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ασυνήθιστη αυτή πρακτική της κλωνοποίησης, η οποία σίγουρα γεννά αρκετά ηθικά ερωτήματα.