Μέχρι 21% λιγότερες εκπομπές CO2 εκπέμπει το νέο Opel Astra

Μέχρι 21% λιγότερες εκπομπές CO2 εκπέμπει το νέο Opel Astra

Το νέο Opel Astra γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Είναι το πιο αποδοτικό όλων των εποχών με έως 21% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Πέντε από τους επτά διαθέσιμους συνδυασμούς μηχανικών συνόλων έχουν εκπομπές CO2 κάτω των 100γρ/χλμ, καθώς μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων θέτει νέα πρότυπα στον τομέα εκπομπών ρύπων.

Οι υπερσύγχρονοι, τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel του Astra που αποδίδουν από 105 ίππους έως 145 ίππους. Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ των τρικύλινδρων κινητήρων εξουδετερώνει τους κραδασμούς.

Οι βασικές κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με ομαλές αλλαγές συμβάλλουν που έχουν ως στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση.

Οι σχολαστικές δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα συνέβαλαν επίσης σημαντικά στις μειώσεις κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2. Με 0,26 Cd, το Sports Tourer ανήκει στην κατηγορία των station wagon με το χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο, ενώ το πεντάθυρο ηγείται της κατηγορίας hatchback με τον ίδιο συντελεστή. Ως αποτέλεσμα, το νέο Astra είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά συμπαγή αυτοκίνητα της αγοράς.

Το σπορ πλαίσιο του Astra έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Νέα αμορτισέρ αυξάνουν την άνεση. Με τη συμβολή προηγμένων τεχνολογιών μείωσης εκπομπών ρύπων, όπως το φίλτρο σωματιδίων βενζίνης (GPF) και το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής diesel (Selective Catalytic Reduction - SCR), όλοι οι νέοι κινητήρες ήδη συμμορφώνονται με τις μελλοντικές απαιτήσεις του προτύπου Euro 6d.

Οι αλουμινένιοι κινητήρες diesel και βενζίνης εφοδιάζονται από τη βασική έκδοση, με τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου stop/start. Στο νέο Astra -τέλος- η εταιρεία λανσάρει ένα ακόμα χαρακτηριστικό επίπεδο άνεσης που κάνει την οδήγηση το χειμώνα πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη και που δεν είναι άλλο από το θερμαινόμενο παρμπρίζ.