Το 45 EV Concept χαράζει τη νέα εποχή της Hyundai

Το 45 EV Concept χαράζει τη νέα εποχή της Hyundai

Το 45 concept car είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα της Hyundai που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ουσιαστικά σηματοδοτεί σχεδιαστικά μια νέα εποχή για την εταιρεία που επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση, στις αυτόνομες τεχνολογίες και στην έξυπνη σχεδίαση.

Το στυλ του "45" διεγείρει τη φαντασία και αντλεί έμπνευση από το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai που είχε εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την κορεατική μάρκα, το Pony Coupe Concept του 1974. Διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920.

Η ονομασία του μοντέλου οφείλεται και στις γωνίες 45 μοιρών που κοσμούν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του μοντέλου, ακολουθώντας την μινιμαλιστική λογική της αρχικής ιδέας του coupe. Το εμπρός μέρος του μοντέλου προκαλεί αναλογικά συναισθήματα επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν αμέσως το όχημα από απόσταση, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τεχνολογίες αιχμής.

Στο κάτω μέρος της πόρτας, ένα σύνολο LED εμφανίζει την ικανότητα των μπαταριών σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα από τα ενεργά φώτα LED οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια έχουν στη διάθεσή τους ακόμα και πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο.

Να σημειώσουμε ότι οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου οχήματος τοποθετήθηκαν στο δάπεδο, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού ενισχύοντας την απλοϊκή και μοντέρνα σχεδίασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ