Η Skoda, στην 68η Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, παρουσίασε τις νέες προτάσεις της, που θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών του CO2.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που ανήκει στο γκρουπ VW, υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της γκάμας της για να μειώσει τον μέσο όρο των εκπομπών CO2 και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που κλείνει τις πύλες της την Κυριακή 22 Σεπτέμβριου, η μάρκα αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo e και το υβριδικό plug in Superb.

Το τελευταίο αποτελεί μια ειδική έκδοση παραγωγής της ναυαρχίδας της μάρκας.

Το υβριδικό Skoda Superb iV είναι το πρώτο από τα 10 ηλεκτροκίνητα οχήματα που η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2022.

Η Skoda ανακοίνωσε ότι αναμένει ετήσιες πωλήσεις 15.000 μονάδων για το Superb plug-in hybrid, το πρώτο της ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Automotive News Europe.

Βασικές αγορές για το μεσαίο μοντέλο θα είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και η Τσεχική Δημοκρατία.

Η Skoda, μόλις ξεκίνησε την παραγωγή του, στο εργοστάσιό της στο Kvasiny της Τσεχίας. Το Superb plug-in χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.4 που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να προσφέρει συνδυασμένη ισχύ 218 ίππων.

Η μπαταρία των 13 KWh, εξασφαλίζει κίνηση μόνο με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για 55 χλμ.(στον κύκλο WLTP), ανακοίνωσε η μάρκα. Ο υβριδικός κινητήρας μειώνει τις εκπομπές κάτω από τα 40 γραμ./χλμ., ανακοίνωσε η Skoda.

Η μπαταρία παράγεται στη μονάδα Mlada Boleslav της Skoda και είναι ίδια με την μπαταρία του υβριδικού plug-in VW Passat.

Το Superb plug-in έχει αρχική τιμή 33.862 ευρώ στην τσεχική αγορά. Η Skoda εκτιμά ότι η τιμή στη Γερμανία θα διαμορφωθεί γύρω στα 41.000 ευρώ.

Ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG είναι στάνταρ, όπως και η συνδρομή ενός έτους στην εφαρμογή Skoda Connect, η οποία επιτρέπει τη θέρμανση και ψύξη του αυτοκινήτου, από μακριά.

Οι plug-in υβριδικές πωλήσεις είναι πιθανό να σημειώσουν μεγάλη εμπορική επιτυχία, στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν νέα μοντέλα που βασίζονται στην υβριδική τεχνολογία.

Αυτά τα μοντέλα και οι ειδικές εκδόσεις θα βοηθήσουν τις μάρκες να αποφύγουν τα πρόστιμα στο πλαίσιο του νέου συστήματος της ΕΕ το οποίο υποχρεώνει να μειώσουν το επίπεδο του μέσου ορού των εκπομπών CO2 κάτω από 95 γραμ./ χλμ.

Η εταιρεία αναλυτών LMC Automotive προβλέπει ότι οι πωλήσεις υβριδικών plug-in θα φτάσουν τις 590.000 μονάδες στην Ευρώπη το 2020. Η φετινή πρόβλεψη είναι για 220.000 μονάδες ενώ το 2018 πουλήθηκαν 157.000 μονάδες.

Η Skoda δήλωσε ότι θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή του Superb plug-in στις 25.000 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις