Ένα νέο τρόπο φόρτισης έχει σχεδιάσει η Nissan για το LEAF, καθώς επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση, με συνδρομή, σε ένα δίκτυο πάνω από 100.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, για εύκολη φόρτιση ενώ βρίσκονται καθ' οδόν.

Μέσω μιας εφαρμογής smartphone για Apple και Android θα μπορούν να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο φόρτισης. Οι αναζητήσεις μπορούν να φιλτραριστούν με βάση το μοντέλο του αυτοκινήτου, την ταχύτητα και τον τύπο φόρτισης, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν γρήγορα το καλύτερο μέρος για την επαναφόρτιση τους οχήματός τους.

Οι χρήστες θα μπορούν στο επιλεγμένο σημείο φόρτισης και όσο διαρκεί η φόρτιση, να πλοηγηθούν μέσω της εφαρμογής στον ίντερνετ, αλλά και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους. Η εφαρμογή Nissan Charge, όπως ονομάστηκε, εντοπίζει επίσης σημεία φόρτισης σε αντιπροσώπους και συνεργάτες της Nissan, παρέχοντας στους χρήστες εύκολη πρόσβαση και ανταγωνιστικές τιμές, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για την εγγραφή, οι ιδιοκτήτες LEAF πρέπει απλώς να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό VIN του οχήματός του και μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή εναλλακτικά PayPal. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ή την ηλεκτρονική πύλη στο διαδίκτυο για να παραγγείλουν ένα δωρεάν κλειδί φόρτισης, το οποίο τους δίνει πρόσβαση σε σημεία φόρτισης.

Σήμερα η εφαρμογή Nissan Charge είναι διαθέσιμη στη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη στις χώρες του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις