Τη διεξαγωγή του «3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική» κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2019-Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της για την «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα», ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη στατιστική επιστήμη, την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και τη χρήση τους στην καθημερινότητα, αλλά και να αναδείξει την αξία των επίσημων στατιστικών και σε άλλους τομείς, όπως στην οικονομία και στη χάραξη πολιτικών.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται στη χρήση νέων μεθόδων και εργαλείων για τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες 1-3 μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις ακόλουθες κατηγορίες:

1η κατηγορία: Μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου.

Σε κάθε ομάδα θα συμμετέχει ένας καθηγητής, ο οποίος θα εγγράψει την ομάδα στον διαγωνισμό μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα παρέχει πληροφορίες για τους μαθητές της ομάδας, θα επιβλέπει την εργασία τους και θα τους καθοδηγεί καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Δύο νικήτριες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού από κάθε κατηγορία θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, κατά την περίοδο Απριλίου-Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή μαθητών από 17 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βραβεία θα απονεμηθούν στις νικήτριες ομάδες, τόσο του εθνικού όσο και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Οι εγγραφές των ομάδων ολοκληρώνονται στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις