Ο οργανισμός Euro NCAP απένειμε υψηλή βαθμολογία στο νέο Explorer Plug-In Hybrid για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών, όσο και των παιδιών. Η διάκριση οφείλεται στην καινοτομία που εφάρμοσε η αυτοκινητοβιομηχανία ενσωματώνοντας σωλήνες υψηλής αντοχής από μαρτενσιτικό χάλυβα στις κολόνες Α και στην οροφή του οχήματος, ενισχύοντας περαιτέρω τον κλωβό ασφαλείας των επιβατών.

Επιπλέον, η τεχνολογία Reverse Brake Assist, που λανσάρεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων για την ανίχνευση εμποδίων στην πορεία του οχήματος, ύψους πάνω από 28 εκατοστά και πλάτους 7,5 εκατοστών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει στο όχημα να ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα ώστε να αποφευχθεί μία επικείμενη σύγκρουση, όταν τα αυτοκίνητο κάνει όπισθεν με ταχύτητες μεταξύ 1,5 χλμ./ώρα και 12 χλμ./ώρα.

Πλέον το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους με ένα συνδυασμό από έναν βενζινοκινητήρα 3.0L V6 EcoBoost και έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια με απόδοση 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Το νέο μοντέλο εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 48 χλμ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις