Μάλιστα, επιτρέπει στους οδηγούς να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο περισσότερων από 140.000 σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη με μία απλή συνδρομή, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολλαπλές εφαρμογές, κάρτες και συναφείς συνδρομές.

Έχοντας ξεκινήσει στη Γερμανία και την Ιταλία στις αρχές Οκτωβρίου, η Nissan επέκτεινε την υπηρεσία για να απλουστεύσει τη φόρτιση των EVs στη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Δανία και τη Σουηδία.

Φτιαγμένη σε συνεργασία με την Plugsurfing, τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη, η Nissan Charge επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του LEAF να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση, με μια συνδρομή, σε ένα δίκτυο πάνω από 140.000 σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, για εύκολη φόρτιση ενώ βρίσκονται καθ’ οδόν.

Παράλληλα, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αναζητήσουν το καλύτερο σημείο φόρτισης, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής smartphone για Apple και Android. Η υπηρεσία δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παρέχουν ανατροφοδότηση και βαθμολογίες για τους σταθμούς φόρτισης, μέσω της εφαρμογής, βοηθώντας τους άλλους χρήστες να σχεδιάσουν τη βέλτιστη διαδρομή για την φόρτιση του οχήματός τους.

Για την εγγραφή, οι ιδιοκτήτες LEAF πρέπει απλώς να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό, ο οποίος απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν κωδικό πρόσβασης, τον αριθμό VIN του οχήματός του και μια έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή εναλλακτικά PayPal. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ή την ηλεκτρονική πύλη στο διαδίκτυο για να παραγγείλουν ένα δωρεάν “κλειδί” φόρτισης, το οποίο τους δίνει πρόσβαση σε σημεία φόρτισης εντός του δικτύου και χρησιμοποιείται για την εκκίνηση και τη διακοπή των περιόδων φόρτισης.

Η διαθεσιμότητα της Nissan Charge θα επεκταθεί περαιτέρω, με λανσάρισμα στην Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ελβετία και τις Κάτω Χώρες, στο εγγύς μέλλον.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990.