Καλαμάτα 5G: Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έκρινε "επικίνδυνη" την ακτινοβολία του δικτύου και οι περισσότεροι σύμβουλοι ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές και το δίκτυο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η πρόταση της διακοπής της σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου υπερψηφίστηκε με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωσή της στις 31 Δεκεμβρίου.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγύρισαν και χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή ως μία πρώτη νίκη.

Η απόφαση ζητεί να διακοπεί η συνεργασία με τη Wind "έως ότου η εν λόγω τεχνολογία περάσει από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της ολοκληρωμένης εφαρμογής", σύμφωνα με το δημοσίευμα του τοπικού eleftheriaonline.gr.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαβάστε: Καλαμάτα 5G: Η επιστολή των κατοίκων περί στείρωσης που έκρινε το δημοτικό συμβούλιο [pics]

Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που τη ψήφισαν αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν "πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς" και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του "Δημόκριτου" που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη" η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης.

Ακόμη και όταν υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, οι περισσότεροι σύμβουλοι τα αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές, και το δίκτυο 5G να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Η αντίδραση της Wind

Την αντίδραση τηςστηδιακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου 5G από τον Δήμο Καλαμάτας, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η WIND.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην τεχνοφοβία και τον ψηφιακό αλφαβητισμό, που απειλούν να μεταφέρουν τους πολίτες δεκαετίες πίσω, ενώ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση, άγνοιας και πολιτική εκμετάλλευση ενός θέματος που, όπως αναφέρεται, "θα έπρεπε να αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα".

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις