Προκειμένου η Nissan να γιορτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων μετέτρεψε με ειδική κατασκευή ένα μοναδικό Nissan LEAF σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Tο συγκεκριμένο όχημα που για την περίσταση ονομάστηκε "Nissan TREE", παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανακτά ενέργεια κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση.

Υπάρχουν δύο λειτουργίες οδήγησης που παρέχουν ανάκτηση ενέργειας στο Nissan LEAF. Η πρώτη είναι το πρωτοποριακό e-Pedal, που βοηθά το αυτοκίνητο να ανακτήσει ενέργεια μέσω της πέδησης. Η συγκεκριμένη λειτουργία έγκειται στην "ανακύκλωση" της ενέργειας από την κίνηση του αυτοκινήτου, κατά την πέδηση ή την επιβράδυνση, η οποία στη συνέχεια πηγαίνει κατευθείαν πίσω στις μπαταρίες, όπου χρησιμοποιείται για την επαναφόρτισή τους. Παράλληλα, το B mode είναι μια λειτουργία οδήγησης που ανακτά την ενέργεια κατά την πέδηση, όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το πεντάλ φρένου με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το Χριστουγεννιάτικο μοντέλο είναι εφοδιασμένο με χιλιάδες LED, λαμπιόνια και έναν τάρανδο. Τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, θυμίζουν στους οπαδούς της βιώσιμης κινητικότητας την παραγωγή ενέργειας που κατέστη δυνατή, χάρη στην χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Στην πραγματικότητα, ο μέσος οδηγός ενός Nissan LEAF ανακτά 744kWh καθαρής ενέργειας, εφόσον διανύσει 18.000 χιλιόμετρα. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις