Χριστούγεννα 2019: Doodle της Google για τα χρόνια πολλά! [pic]

Χριστούγεννα 2019: Doodle της Google για τα χρόνια πολλά! [pic]

Χριστούγεννα 2019 Doodle: Καλές γιορτές μας εύχεται η Google με το χριστουγεννιάτικο Doodle της

Χριστούγεννα 2019 Doodle: Δεν θα μπορούσε να λείψει από το κλίμα των ημερών η Google, η οποία με το Doodle της ευχήθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών του Ίντερνετ παγκοσμίως. Στην ανάπτυξη του θέματος για τις χριστουγεννιάτικες ευχές, σημειώνει ότι "ανεξαρτήτως από το πως επιλέγετε να γιορτάσετε, είναι η περίοδος για να διασκεδάσετε τις χαρές των γιορτών κατά την πιο όμορφη στιγμή του χρόνου: Καλές διακοπές!"

 Στη σχετική σελίδα, υπάρχει επίσης μια μακρά λίστα με παλαιότερα Doodle, όλα εορταστικού χαρακτήρα.

Τι είναι το Doodle

Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων. Το πρώτο Google Doodle τιμούσε το φεστιβάλ Burning Man το 1998 και σχεδιάστηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να ειδοποιήσει τους χρήστες για την απουσία τους σε περίπτωση που οι διακομιστές δεν ανταποκρίνονταν.

Τα επόμενα Doodle σχεδιάζονταν με σύμβαση μέχρι το 2000, όταν ο Πέιτζ και ο Μπριν ζήτησαν από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Ντένις Χουάνγκ (Dennis Hwang) να σχεδιάσει ένα λογότυπο για την Ημέρα της Βαστίλης. Από τότε, μια ομάδα υπαλλήλων που ονομάζονται Doodlers οργανώνουν και δημοσιεύουν τα Doodles.

Αρχικά, τα Doodles δεν ήταν κινούμενα ούτε είχαν υπερσυνδέσμους, ήταν απλά εικόνες με κείμενο που εμφανίζονταν περνώντας από πάνω τους το ποντίκι που περιγράφει το θέμα.

Τα doodles αυξήθηκαν σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα από τις αρχές του 2010. Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο Doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό Doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα Doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του Doodle. Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή Doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες.