Λόγος γίνεται για τη στρατιωτικήMercedes G-Class που χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό. ΠαρόμοιεςMercedes G-Classχρησιμοποιούνται και από το στρατό άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελβετία. Σύμφωνα με δημοσίευμα,τριάντα οχήματα τέτοιου τύπου προσφέρει η εμπορία Lorinserστη Γερμανία.

Οιτιμέςτων συγκεκριμένων οχημάτων κυμαίνονταιμεταξύ 15.200 έως 19.500 ευρώανάλογα με την κατάσταση και τα χιλιόμετρα τους (από 57.404 έως 201.905 χλμ.). Τα έτη παραγωγής τους είναι μεταξύ 1990 – 1995 και υπάρχουν διάφοροι τύποι αμαξωμάτων. Όλα τα οχήματα εφοδιάζονται με τον2.3 λτ. κινητήρα βενζίνης ισχύος 116 ίππωνκαι με 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά, όλες οι στρατιωτικές G-Class είναι τετρακίνητες και πολύ ικανές εκτός δρόμου.

Βέβαια, κάθε στοιχειώδες στοιχείο άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας λάμπει δια της απουσίας του. Μη φανταστείτε ότι εξοπλίζονται με ηλεκτρικές ευκολίες, αερόσακους και οτιδήποτε κάνει τη ζωή του οδηγού πιο άνετη. Άλλωστε αυτά τα αυτοκίνητα ήταν προορισμένα για πολύ απαιτητικές συνθήκες και όχι για να… καβαλάνε πεζοδρόμια.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις