Αυτά είναι τα στρατιωτικά οχήματα που πωλούνται [pics]

Η Mercedes G-Class που χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό
Η Mercedes G-Class που χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό

Μπορεί να απουσιάζει κάθε στοιχείο άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας από τα συγκεκριμένα οχήματα αλλά είναι πολύ ικανά εκτός δρόμου.

Λόγος γίνεται για τη στρατιωτική Mercedes G-Class που χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό. Παρόμοιες Mercedes G-Class χρησιμοποιούνται και από το στρατό άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελβετία. Σύμφωνα με δημοσίευμα, τριάντα οχήματα τέτοιου τύπου προσφέρει η εμπορία Lorinser στη Γερμανία.

Οι τιμές των συγκεκριμένων οχημάτων κυμαίνονται μεταξύ 15.200 έως 19.500 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση και τα χιλιόμετρα τους (από 57.404 έως 201.905 χλμ.). Τα έτη παραγωγής τους είναι μεταξύ 1990 – 1995 και υπάρχουν διάφοροι τύποι αμαξωμάτων. Όλα τα οχήματα εφοδιάζονται με τον 2.3 λτ. κινητήρα βενζίνης ισχύος 116 ίππων και με 4τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Φυσικά, όλες οι στρατιωτικές G-Class είναι τετρακίνητες και πολύ ικανές εκτός δρόμου.

Βέβαια, κάθε στοιχειώδες στοιχείο άνεσης, ασφάλειας και πολυτέλειας λάμπει δια της απουσίας του. Μη φανταστείτε ότι εξοπλίζονται με ηλεκτρικές ευκολίες, αερόσακους και οτιδήποτε κάνει τη ζωή του οδηγού πιο άνετη. Άλλωστε αυτά τα αυτοκίνητα ήταν προορισμένα για πολύ απαιτητικές συνθήκες και όχι για να… καβαλάνε πεζοδρόμια.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν: