Πέγκυ Αντωνάκου: Όπως ανακοινώθηκε, η κ. Αντωνάκου, με πολυετή πείρα σε θέσεις διοίκησης και marketing τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αναλαμβάνει το ρόλο της γενικής διεύθυνσης τηςGoogle για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έδρα την Αθήνα. Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών στους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας και του Μάρκετινγκ, η κ. Αντωνάκου διετέλεσε CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς τον Φεβρουάριο του 2012 αναλαμβάνοντας αρχικά τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, την ίδια χρονιά, όμως, οι οργανωτικές αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο την έφεραν στη θέση της CEO.

Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ενώ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan. «Η ανάθεση του ρόλου της επικεφαλής της Google αποτελεί τιμή και προνόμιο για εμένα. Είναι μια εταιρεία που καινοτομεί, βελτιώνοντας καθημερινά τις ζωές και το μέλλον δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη. Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί μαζί με μια δυνατή ομάδα μπορώ να συνεισφέρω προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, νιώθω ιδιαιτέρως χαρούμενη και αισιόδοξη διότι αναβαθμίζεται η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες και έχει τιμηθεί με εταιρικές και προσωπικές διακρίσεις. Η κ. Αντωνάκου υπήρξε κορυφαία επιλογή για την πρώτη σελίδα της Fortune στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Αλλαγή κόσμου" για το τεύχος του Ιουλίου 2019. Στη συνέντευξη που είχε δώσει, μίλησε για την τεχνολογία, την αλλαγή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή μας ζωή, την ηγεσία και την ενδυνάμωση των γυναικών στον κόσμο της τεχνολογίας.