Διαδίκτυο: Σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky, η πλειονότητα των ανθρώπων μέσα στο 2020 στοχεύει να μειώσει το χρόνο που περνά μπροστά από κάποια ηλεκτρονική συσκευή -με τα gadget να έχουν την πρωτιά στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Το 2019 χαρακτηρίζεται ως χρονιά ορόσημο, αφού ήταν ιδιαίτερα σοβαρή για τα προσωπικά μας δεδομένα με τις υποκλοπές κωδικών πρόσβασης των χρηστών του ίντερνετ και άλλων απόρρητων προσωπικών στοιχείων να ξεπερνά το 60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Γεγονός που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι ότι το online (-) και οι ιστοσελίδες ενηλίκων αυξήθηκαν περισσότερο από 100%.

Σχεδόν το 40% των χρηστών θα αλλάξουν την ψηφιακή τους ζωή το 2020, δημιουργώντας νέες ψηφιακές προσδοκίες. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το 56% των χρηστών του διαδικτύου να αισθάνεται απροστάτευτο με υπαρκτό το αίσθημα της αδυναμίας της πλήρους ιδιωτικότητας στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Αυτό το ποσοστό πέφτει στο 32,3% όταν γίνεται λόγος θεωρείΣαν ευκαιρία βελτίωσης σε πολλούς άλλους τομείς, βλέπουν οι άνθρωποι τη μείωση του χρόνου που περνούν μπροστά από οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky. Φαίνεται πως μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού, επιθυμεί μέσα στο 2020 να μειώσει το χρόνο που περνά μπροστά από την οθόνη (29,1%), ή να μην κοιμούνται με το smartphone τους δίπλα στο μαξιλάρι τους (18,3%).

Το 25% των ερωτηθέντων της έρευνα της Kaspersky επέλεξε να δημιουργεί περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας και να καθαρίζει την επιφάνεια εργασίας του σε τακτική βάση, ενώ το 11,2% θέλει να διαγράψει από το Facebook φίλους με τους οποίους δεν έχει συναντηθεί ποτέ από κοντά.

Όλα τα παραπάνω ευρήματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τη Kaspersky, επιβεβαιώνει την άποψη του κοινού σύμφωνα με την οποία το 42,3% των χρηστών επιβεβαίωσε ότι το νέο έτος θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ψηφιακή του ζωή παρά την παραδοσιακή του καθημερινότητα με δράσεις όπως "απώλεια βάρους ή να προ(-)ουν περισσότερο την υγεία τους". Η νέα ανοδική τάση για το 2020 όπως διαφαίνεται είναι η ψηφιακή αποτοξίνωση με την παράλληλη επένδυση στη γνώση για τον κυβερνοχώρο.