Η Hyundai είναι ο πρώτος συνεργάτης της Uber Elevate με δυνατότητες κατασκευής ταξί Uber Air για μαζική παραγωγή

Η UAM (Urban Air Mobility) της Hyundai θα τονώσει τις πόλεις επιτρέποντας την αστική εναέρια κυκλοφορία στο δίκτυο της Uber Elevate

Η Hyundai είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που εντάσσεται στην πρωτοβουλία της Uber Elevate, διαθέτοντας την ικανότητα κατασκευής οχήματος σε φυσική κλίμακα και το ιστορικό μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η ιδέα του οχήματος Hyundai δημιουργήθηκε μέσω της διαδικασίας ανοιχτής σχεδίασης της Uber, μιας προσέγγισης εμπνευσμένης από τη NASA, η οποία εκκινεί την καινοτομία με τη δημοσίευση των σχεδιαστικών προτύπων των οχημάτων, ώστε εξειδικευμένες ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη δικών τους σχεδίων και τεχνολογιών.

Η Hyundai στο πλαίσιοτης νέας συνεργασίας, θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα και η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης/υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας. Και τα δύο μέρη συνεργάζονται στον τομέα υποστήριξης των υποδομών απογείωσης και προσγείωσης για αυτή τη νέα κατηγορία οχημάτων.

"Το όραμά μας για Αστική Εναέρια Κυκλοφορία θα δώσει μια άλλη πνοή στις αστικές μεταφορές", δήλωσε ο κ. Jaiwon Shin, Executive Vice President και Head of Urban Air Mobility (UAM) Division της Hyundai. "Αναμένουμε ότι η UAM θα τονώσει τις αστικές κοινότητες και θα προσφέρει περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους. Είμαστε βέβαιοι ότι η Uber Elevate είναι ο σωστός συνεργάτης για να υλοποιήσει αυτό το καινοτόμο προϊόν άμεσα διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. "

"Η Hyundai είναι ο πρώτος συνεργάτης μας σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνογνωσία στην κατασκευή επιβατικών αυτοκινήτων. Πιστεύουμε ότι η Hyundai έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τα οχήματα Uber Air δημιουργώντας υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα ιπτάμενα οχήματα σε μεγάλες ποσότητες οδηγώντας στη μείωση του κόστους ανά ταξίδι για τους επιβάτες. Ο συνδυασμός των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Hyundai και της τεχνολογικής πλατφόρμας της Uber αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη δρομολόγηση ενός δικτύου ιπτάμενων ταξί τα επόμενα χρόνια " δήλωσε ο κ. Eric Allison, επικεφαλής της Uber Elevate.

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Uber Elevate για την ανάπτυξη ενός PAV (Personal Air Vehicle) μοντέλου S-A1, το οποίο χρησιμοποιεί καινοτόμες σχεδιαστικές μεθόδους για τη βελτιστοποίηση των ιπτάμενων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για εναέρια χρήση. Τα S-A1 θα έχουν ως βάση ειδικά κέντρα (Hubs) από και προς τα οποία η πρόσβαση θα εξασφαλίζεται με αυτόνομα οχήματα.

Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο S-A1 της Hyundai που παρουσιάστηκε στο CES διαθέτει τα κάτωθι χαρακτηριστικά :

● Είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 μίλια / ώρα, να ταξιδεύει σε υψόμετρο περίπου 300-260 ποδιών (300 – 600 mt) πάνω από το έδαφος και να έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.).

● Το όχημα της Hyundai θα είναι 100% ηλεκτρικό και κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής θα απαιτεί περίπου πέντε έως επτά λεπτά για επαναφόρτιση.

● Το ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της Hyundai χρησιμοποιεί κατανεμημένη ηλεκτρική προώθηση, τροφοδοτώντας πολλαπλούς ρότορες και έλικες γύρω από το σκελετό του οχήματος αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας κάθε πιθανότητα βλάβης. Έχοντας αρκετούς μικρότερους ρότορες μειώνει επίσης το θόρυβο σε σχέση με το μεγάλο ρότορα των ελικοπτέρων με κινητήρες καύσης, γεγονός πολύ σημαντικό για τις πόλεις.

● Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στη γη κατακόρυφα.

● Το όχημα Hyundai θα διαθέτει πιλότο αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο.

● Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με τέσσερα καθίσματα για τους επιβάτες, επιτρέποντάς στους να επιβιβάζονται / αποβιβάζονται εύκολα διαθέτοντας αρκετό χώρο για μια προσωπική τσάντα ή σακίδιο πλάτης.

Διανύοντας την εποχή της απρόσκοπτης κινητικότητας, στην εξερεύνηση των μελλοντικών αστικών μεταφορών της Hyundai ενσωματώνεται το concept του ηλεκτρικού PAV σε μια νέα επίγεια μεταφορά, το Purpose Built Vehicle (PBV) concept https://youtu.be/dmBJtx8AvbE.

Το όραμα της Hyundai για τη δημιουργία κοινοτήτων από μελλοντικά συστήματα μετακίνησης έρχεται στο επίκεντρο με ένα ακόμη νέο concept ειδικών κέντρων, που ονομάζονται Hubs. Όταν πολλοί PBV και PAV συνδέονται σε ένα Hub, δημιουργούν ένα νέο δημόσιο χώρο όπου μπορούν να συναντηθούν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων https://youtu.be/5NDSUwwbw4c.

Οι πρωτοποριακές λύσεις έξυπνης κινητικότητας της Hyundai Motor, συμπεριλαμβανομένων των UAM, PBV, Hub και άλλων, παρουσιάστηκαν στην CES στο Las Vegas North Hall.


Σχετικά με την Hyundai Motor Europe
Το 2018, η Hyundai Motor έφθασε τις 543.292 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,9% σε σύγκριση με το 2017. Το 2018 ήταν η τέταρτη συνεχή χρονιά που καταγράψαμε ρεκόρ πωλήσεων. Η Hyundai διαθέτει τη νεότερη γκάμα οχημάτων στην Ευρώπη και το 75% των οχημάτων της να είναι σχεδιασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να καλύψουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών. Διαθέτει μονάδες παραγωγής στην Τσεχική Δημοκρατία και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 οχημάτων. Η Hyundai Motor διαθέτει αυτοκίνητα σε 41 Ευρωπαϊκές χώρες μέσω περίπου 3.000 σημείων πώλησης. Η Hyundai Motor προσφέρει το μοναδικό πακέτο πενταετούς εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις