Κυριάκος Πιερρακάκης: Τούρκοι χάκερς στο πολιτικό του προφίλ

Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης εκτίθεται από τους Τούρκους Χάκερ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.  Εδώ ξένοιαστος στo Gameathlon 2020  στις 18/1/2020
Ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης εκτίθεται από τους Τούρκους Χάκερ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Εδώ ξένοιαστος στo Gameathlon 2020 στις 18/1/2020

Ψηφιακό Βατερλώ για τις ιστοσελίδες της Ελληνικής Κυβέρνησης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες από Τούρκους χάκερς. Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρά τις ικανότητές του γίνεται πλέον στόχος κριτικής και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απόφοιτος του ΜΙΤ, του Χάρβαρντ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο σπουδών την τεχνολογική πολιτική, την πληροφορική και τη δημόσια διοίκηση ανέβασε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών.
Όταν ανακοίνωσε μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2019 την πρόσληψη του πρώην Προέδρου της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες ως άμισθου συμβούλου του πραγματικά εντυπωσίασε.

Ο κ. Ίλβες έκανε όχι μόνο την Εσθονία ψηφιακό κράτος πρότυπο αλλά και τον κ. Πιερακακη να φαίνεται πραγματικά σπουδαίος αφού στα 37 του χρόνια μπορεί και προσλαμβάνει για συνεργάτη του ένα πρώην Πρόεδρο μιας Δημοκρατίας! 
Εξάλλου το παιχνίδι της επικοινωνίας το έπαιξε άριστα και ως Διευθυντής Ερευνών του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις” μέσω του οποίου εκπόνησε και δημοσιοποίησε μιας σειρά μελετών με έμφαση στην ανάπτυξη και στην ανασυγκρότηση της χώρας. Από τις μελέτες όμως φτάσαμε στην ώρα της πράξης γιατί έτσι συμβαίνει όταν κάποιος αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες. Μία χαρά είναι τα Think Tanks και τα Fora αλλά η διακυβέρνηση και δη η ψηφιακή διακυβέρνηση μιας χώρας απαιτεί αποτελέσματα.


Ο κ. Πιερρακάκης ήταν αναμφισβήτητα από τους στενοτερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή ανάληψης της προεδρίας της Νεας Δημοκρατιας, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με όλο το επιτελείο του νέου Πρωθυπουργού μέχρι πρόσφατα. Τις τελευταίες ημέρες όμως οι επιθέσεις των Τούρκων Τούρκων χάκερ εξέθεσαν ανεπανόρθωτα το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης που παρακολουθεί αμήχανο τη μία μετά την άλλη τις κυβερνητικές ιστοσελίδες να γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια Τούρκων κυβερνοπειρατών.

Και καθώς όπως αναγράφεται μέχρι και στο Wikipedia, στις αρμοδιότητες του Υπουργείου "περιλαμβάνονται τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών" ο κ. Πιερρακακης έχει, την αρμοδιότητα για την κατάσταση ειδικά όταν "πέφτει" μέχρι και η σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού!


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός πού βρίσκεται το Νταβός ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος και ενοχλημένος καθώς "δις ψηφιακού εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" όπως ακούστηκε να λέει στενός του συνεργάτης στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διαμένει η ελληνική αποστολή χωρίς να είναι σαφές ποιος ήταν ο "μή σοφός" αποδέκτης της φράσης. Και αυτό καθώς είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η βιτρίνα του ψηφιακού κράτους γίνεται παρανάλωμα των χάκερ.


Ο κ. Πιερρακάκης ανέλαβε το καλοκαίρι ένα χαρτοφυλάκιο που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της νέας κυβέρνησης, όπως καθ’ εξακολούθηση έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός.
Ο “ψηφιακός ανένδοτος” ενάντια στη γραφειοκρατία που υποσχέθηκε ο κ. Πιερρακάκης προσβλήθηκε γρήγορα από "ιό" καθώς το σύστημα φαίνεται να πάσχει σε ζητήματα ασφαλείας. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, συστράτευση δυνάμεων και όχι αδικαιολόγητες φοβίες και δισταγμοί. Η γνώση υπάρχει, η βούληση χρειάζεται.