Κορονοϊός 2020: Δείτε τον ιό μέσα από το μικροσπόπιο [pic]

Κορονοϊός 2020: Δείτε τον ιό μέσα από το μικροσπόπιο [pic]

Κορονοϊός 2020: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία με τον νέο κοροναϊό, ο οποίος εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμούς σε πόλεις της Κίνας

Κορονοϊός 2020: Η Κίνα έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφία με το πώς μοιάζει ο φονικός ιός. Η εθνική βάση παθογόνων μικροοργανισμών της χώρας έλαβε την απόφαση να δημοσιεύσει την εικόνα του νέου κορονοϊού, όπως αυτός φαίνεται σε μικροσκόπιο. 


Δείτε πώς μοιάζει


Εφιαλτική πρόβλεψη

Ειδικοί στην Βρετανία και στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι θα προσβληθούν από τον ιό έως τις αρχές Φεβρουαρίου μόνο στην πόλη Ουχάν. Όπως προσθέτουν, μόνο μια στις 20 περιπτώσεις έχουν διαγνωσθεί. Η έκθεση προβλέπει εξάπλωση του κορονοϊού έως τις 4 Φεβρουαρίου σε περιοχές της Ταϊλάνδης, της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας.


Διαβάστε: Κορονοϊός ή κοροναϊός; Έτσι γράφεται ο ιός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία


Δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, ένας άνδρας στην Ουάσινγκτον έχει μπει σε καραντίνα αφού έχει προσβληθεί από την ασθένεια και μια γυναίκα στο Σικάγο. Ακόμα 12 περιπτώσεις εξετάζονται στην Καλιφόρνια το Τέξας και το Τενεσί. Οι Βρετανικές αρχές έχουν εξετάσει 14 ύποπτα κρούσματα, αλλά κανένα δεν έχει βγει θετικό και αργότερα σήμερα θα γίνει κυβερνητική σύσκεψη.


Κίνα

Στην Κίνα ο φονικός ιός εξαπλώνεται με ταχύτητα ενώ οι νεκροί αυξάνονται. Ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, υπάρχουν τουλάχιστον 830 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 13 πόλεις -με πληθυσμό άνω των 36 εκ. ανθρώπων- μπήκαν σε καραντίνα. Στην πόλη Ουχάν, όπου και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού, οι αρχές οικοδομούν ένα νέο νοσοκομείο, καθώς η πόλη αυτή των 11 εκ. ανθρώπων αδυνατεί να παράσχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που όλο και αυξάνονται.