Anonymous Greece Τουρκία: Στην αντεπίθεση πέρασαν οιAnonymous Greece, οι οποίοι δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα τους στο Facebook τα ονόματα δύο χάκερς, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν κυβερνητικές ιστοσελίδες το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου.Σε σχετική ανακοίνωση που υπάρχει στο blog τους αναφέρουν: «Όπως είπαμε σας δίνουμε παρακάτω τα πραγματικά στοιχεία των Τούρκων χάκερς,του admin των Aslan Neferler Tim και του recruiter των Anka Neferler Tim, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες της χώρας μας».

Όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας πραγματοποιήθηκε κυβερνοεπίθεση σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε:«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Διαβάστε: Τούρκοι χάκερς: Έριξαν την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, πολλών υπουργείων, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής [pics]Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης έπεσαν για περίπου μιάμιση η ιστοσελίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ενέργειας, του υπουργείο Πολιτισμού, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Προβλήματα παρουσίασαν επίσης οι ιστοσελίδες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός που βρίσκεται εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Τα βέλη πολλών αξιωματούχων στρέφονται εναντίον του Υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος πριν λίγους μήνες «ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών», ενώ η κατάσταση και τα γεγονότα εκθέτουν τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές, μετά την προηγούμενη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου, είχαν επισημάνει ότι στο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον. Δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο δεν υπήρχε πρόσβαση στους εν λόγω ιστοτόπους, ωστόσο όλες οι υποψίες στρέφονται σε τούρκους χάκερς, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών. Λίγο πριν τις 23.00 πάντως οι παραπάνω ιστοσελίδες είχαν αποκαταστήσει σταδιακά τη λειτουργία τους.Η προηγούμενη επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 17 Ιανουαρίου,μαζική κυβερνοεπίθεση πραγματοποίησαν σε κρατικές ελληνικές ιστοσελίδες τούρκοι χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» μεταξύ άλλων τις ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, της Βουλής των Ελλήνων, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του υπουργείου Οικονομικών και του Χρηματιστηρίου.Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι καταβλήθηκαν προσπάθειες από ειδική υπηρεσία για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Προσθέτουν, δε, ότι στο προσεχές διάστημα θα εκπονηθεί σχέδιο προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη θωράκιση και να αποφευχθούν παρόμοιες κακόβουλες ενέργειες στο μέλλον.Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερς στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και επικαλούνται βέβαια την ομάδα χάκερ «Anka Neferler», η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει την κυβερνοεπίθεση. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, διαβεβαίωσε ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν κινδύνευσαν ευαίσθητα δεδομένα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες υπουργείων, οργανισμών και υπηρεσιών, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, έμειναν εκτός λειτουργίας και όποιος προσπαθούσε να μπει έβλεπε «λευκή σελίδα» ή σχετικό μήνυμα σφάλματος. Δείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Η ομάδα χάκερ Anka Neferler με ανάρτησή της στο Facebook ανέλαβε την ευθύνη.Παράλληλα, την επόμενη ημέρα, στις 18 Ιανουαρίου, Έλληνες χάκερςφέρεται να πραγματοποίησαν τη δική τους επίθεση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες ως απάντηση. Όπως ανέφεραν οι Anonymous Greece: «Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις