Αστροναύτες μπισκότα: Τα πρώτα διαστημικά μπισκότα με σοκολάτα έψησαν οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφιερώνοντας ωστόσο περισσότερο χρόνο απ' ότι στη Γη. Συγκεκριμένα, ο ιταλός διοικητής του διαστημικού σταθμού, Luca Parmitano, μαζί με την αστροναύτη της NASA, Christina Koch, έγιναν… ζαχαροπλάστες, αλλά διαπίστωσαν ότι ενώ τα μπισκότα χρειάζονται περίπου 15-20 λεπτά για να ψηθούν στη Γη, στο Διάστημα απαιτούσαν τουλάχιστον 2 ώρες! Τα μπισκότα έμειναν στον φούρνο στους 149 βαθμούς Κελσίου για 25 και 75 λεπτά αντίστοιχα, αλλά δεν ψήφθηκαν καλά.

Mετά από 120 και 130 λεπτά φουρνίσματος, το αποτέλεσμα ήταν πιο ικανοποιητικό. «Φτιάξαμε διαστημικά μπισκότα και γάλα για τον Άη Βασίλη φέτος», έγραψε η Koch στο Twitter στις 26 Δεκεμβρίου. Ο πρωτότυπος φούρνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνθήκες μικροβαρύτητας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Nanoracks και την Zero G Kitchen, ενώ η αλυσίδα ξενοδοχείων Double Tree της Hilton παρείχε την ακατέργαστη ζύμη για τα μπισκότα.

Οι αστροναύτες δεν τα δοκίμασαν. Τρία από αυτά επέστρεψαν στη Γη με το διαστημικό σκάφος SpaceX Dragon στις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να υποβληθούν σε δοκιμές από τεχνολόγους τροφίμων για να διαπιστωθεί εάν είναι βρώσιμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις