Εξαθέσιο όχημα… χωρίς οδηγό: Η General Motors και η Honda ένωσαν τις δυνάμεις τους για να… πετάξουν την παράδοση από το παράθυρο και να κατασκευάσουν ένα νέο όχημα που οδηγείται από μόνο του, γράφει το CNN, με αφορμή την αποκάλυψη το οχήματος Origin. Το Origin είναι ηλεκτρικό, εξαθέσιο όχημα, που δεν έχει τιμόνι, φρένο, γκάζι και ταχύτητες, ούτε και καθρέφτες φυσικά, μία που δεν χρειάζεταιοδηγό. Επίσης, δεν έχει μπροστά και πίσω μεριά, όπως τα κλασσικά οχήματα.

Τέλος, οι πελάτες δεν θα μπορούν να το οδηγήσουν… Αυτό που θα μπορούν να κάνουν είναι να το κατευθύνουν μέσω ενός app της Cruise, θυγατρικής της General Motors, στην οποία έχει επενδύσει και η Honda. Οι οδηγοί θα εισάγουν τον προορισμό τους στην εφαρμογή, όπως όταν χρησιμοποιεί κανείς την υπηρεσία Uber, με το όχημα να έρχεται και να τους παραλαμβάνει. Με την άφιξη του οχήματος, οι πελάτες θα βάζουν ένα κωδικό σε πληκτρολόγιο προσαρμοσμένο στο Origin και θα επιβιβάζονται.

Μέσα στο όχημα υπάρχουν κουμπιά που θα μπορεί να χρησιμοποιεί για να καθορίσει την πορεία. Οι υπεύθυνοι της GM έκαναν λόγο για μία "επανεφεύρεση" της οδήγησης, που μπορεί να έχει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη, να συνδράμει στην αποσυμφόρηση των δρόμων και να βελτιώσει την ασφάλεια οδήγησης. "Ξέρουμε πως το λεωφορείο είναι το καλύτερο περιβαλλοντικά μέσο, ωστόσο μία Παρασκευή μέσα στην κίνηση, δεν χρειάζεται να χάσουμε το βραδινό μας φαγητό ή το να βάλουμε τα παιδιά μας για ύπνο, ώστε να πάρουμε το λεωφορείο" δήλωσε ο Dan Ammann, CEO της Cruise. "Αυτό που είναι καλό για σένα, είναι καλό και για τον κόσμο" πρόσθεσε, παρουσιάζοντας το όχημα.

Οι δύο εταιρείες δεν γνωστοποίησαν πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή, αλλά διαρρέουν πως θα γίνει σύντομα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις