Τούρκοι χάκερς: Επικαλούμενο τρεις κορυφαίους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας, το Reuters αποκαλύπτει ότι οι χάκερς επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, πρεσβειών και υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ επισημαίνει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν οι υπηρεσίες email της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης, καθώς επίσης και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί ανέφεραν πως η δραστηριότητα των χάκερς εμπεριέχει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

Οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρία στοιχεία:

  • Στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία.
  • Στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες πηγές λένε, χρησιμοποίησαν υποδομές καταχωρισμένε στην Τουρκία.
  • Και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν.


Διαβάστε το άρθρο του Reuters


Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα άτομα ή οργανισμοί είναι υπεύθυνοι, ωστόσο εκτιμούν ότι τα κύματα των επιθέσεων συνδέονται μεταξύ τους, καθώς σε όλες χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι σέρβερς ή άλλη υποδομή.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Τούρκος αξιωματούχος δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις, ωστόσο περιορίστηκε στο να πει ότι η Τουρκία έχει υπάρξει θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις