Ζούκερμπεργκ: Αλλαγές έρχονται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωση, όπως προανήγγειλε ο ιδρυτής του. «Αυτή είναι η νέα προσέγγιση και νομίζω ότι θα τσαντίσει αρκετό κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση τσάντιζε επίσης αρκετούς ανθρώπους, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε σύνοδο τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Γιούτα.

Όπως παραδέχτηκε, η εταιρεία για πολύ καιρό προσπαθούσε να αποφύγει να κάνει οτιδήποτε που θα θεωρείτο «υπερβολικά προσβλητικό», ωστόσο πλέον αλλάζει αυτήν την προσέγγιση, ενόψει αυτού που θεωρεί ως υπερβολική λογοκρισία. «Όλο και συχνότερα καλούμαστε να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά άβολα», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. Αναγνώρισε, ωστόσο, την ευθύνη του Facebook να εξαφανίσει από την πλατφόρμα κάθε περιεχόμενο σχετικό με τρομοκρατία, εκμετάλλευση παιδιών και υποκίνηση σε βία.

«Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι πραγματικά επιβλαβές, αλλά η γραμμή πρέπει να κρατηθεί σε ένα σημείο», πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της κρυπτογράφησης, ένα θέμα για το οποίο δέχθηκε αρκετή πολεμική τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις