Κορονοϊός Amazon: Ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον Covid-19 προκαλώντας αναστάτωση. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο εργαζόμενος απουσιάζει από τις 25 Φεβρουαρίου. Στο μήνυμα που απέστειλε η Amazon στους εργαζόμενούς της αναφέρει ότι ο υπάλληλος που έχει μολυνθεί πήγε σπίτι του στις 25/2, αφού ένιωσε αδιαθεσία και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε από το νέο κορονοϊό η Amazon ενημέρωσε τους συναδέλφους του που εργάζονταν κοντά του. Ο κίνδυνος μόλυνσης για το υπόλοιπο προσωπικό εκτιμάται ότι είναι «μικρός» ανέφερε το ίδιο μήνυμα. Η εταιρεία ζητεί από όσους εργαζόμενους που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να παραμένουν σπίτι τους και να συμβουλεύονται γιατρό, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία του προσωπικού της αποτελεί προτεραιότητα, αναφέρει το AFP.

Σημειώνεται πως η Amazon έχει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στην περιοχή του Σιάτλ, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της και διαθέτει πολλά γραφεία στην αμερικανική πόλη. Η Ουάσινγκτον έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό με 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας υγείας την Τρίτη 3 Μαρτίου. Συνολικά εννιά άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Ουάσιγκτον από τον κορονοϊό, τη μοναδική πολιτεία των ΗΠΑ όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις