Κορονοϊός κινητό τηλέφωνο: Πηγή κινδύνου μετάδοσης του ιού εμφανίζονται τα κινητά τηλέφωνα, καθώς η συχνή επαφή με αυτά ενδέχεται να προκαλέσει το… μοιραίο. Τα smartphones όπως και κάθε άλλο κινητό μέσα στη καθημερινότητα συγκεντρώνουν εκατοντάδες μικρόβια τα οποία παραμένουν για ώρες στην επιφάνεια της συσκευής. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο τις περισσότερες ώρες της ημέρας κάτι που σημαίνει πως αν δεν πραγματοποιεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής δεν αποκλείεται να κολλήσει κάποια από τα μικρόβια της συσκευής του.
Στην προκειμένη, μιλώντας για τον κορoνοϊό γνωρίζουμε πως η νόσος είναι από τις πλέον μεταδιδόμενες. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, το μικρόβιο του εν λόγω ιού μπορεί να παραμείνει στη συσκευή του κινητού μας τηλεφώνου ακόμη και μία εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει η metro.co.uk, ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να καθαρίζουμε τις οθόνες των smartphone με μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ο μέσος άνθρωπος παίρνει το τηλέφωνό του στα χέρια περίπου 2.600 φορές την ημέρα και το χρησιμοποιεί περίπου 76 φορές.

Έτσι για να αποφύγουμε τυχόν μετάδοση του ιού μέσω του κινητού μας τηλεφώνου φροντίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας να καθαρίζουμε την οθόνη αλλά και το υπόλοιπο της συσκευής με ειδικά μαντηλάκια κάνοντας τη χρήση οινοπνεύματος προκειμένου να «σκοτώσουμε» κάθε μικρόβιο που κατοικεί πάνω του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις