Κορονοϊός: Τονίζουν ότι καλό είναι να αποφεύγονται τα αντιφλεγμονώδη σκευάσματα, γιατί φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Την δήλωση αυτή έκανε πρώτος ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέρ Βεράν, που είναι γιατρός και νευρολόγος. Σε tweet του το Σάββατο ανέφερε: "Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως αυτά με ιμπουπροφένη και κορτιζόνη, μπορεί να κάνει χειρότερη την μόλυνση. Σε περίπτωση που έχετε πυρετό, πάρτε παρακεταμόλη, ενώ αν παίρνετε ήδη αντιφλεγμονώδη συμβουλευτείτε τον γιατρό σας". Πρόσθεσε, ότι με τον τρόπο αυτό θα πέσει ο πυρετός, αλλά δεν θα γίνει "επίθεση" στην φλεγμονή, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο οργανισμός.

Σύμφωνα με τον Guardian, από τα μέσα Ιανουαρίου, υπάρχουν ειδοποιήσεις στους Γάλλους για τα φάρμακα που προμηθευόμαστε χωρίς συνταγή γιατρού από τα φαρμακεία, ώστε να παίρνουν τα κατάλληλα και να γνωρίζουν τους κινδύνους που κρύβει το καθένα. Ο Ζαν Λουι Μονταστρίκ, επικεφαλής του τμήματος Φαρμακολογίας στο νοσοκομείο της Τουλούζ, δήλωσε στο RTL: "Τα αντιφλεγμονώδη, αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών, όταν υπάρχει πυρετός λόγω φλεγμονής".

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν πως την Παρασκευή, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 800 μέσα σε 24 ώρες. Από τον κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους συνολικά 79 άτομα στη χώρα, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 3.661, ενώ 154 άνθρωποι ήταν σε Εντατικές. Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε πως το 98% των ανθρώπων που νόσησαν, ανάρρωσε πλήρως.

Στη χώρα έχουν κλείσει όλα τα μουσεία και τα αξιοθέατα. Επίσης,τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας.Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.