Κορονοϊός Ίντερνετ:Η ζήτηση για βίντεο online έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της καραντίνας, οδηγώντας τις εταιρείες παροχής Ίντερνετ και ιντερνετικών υπηρεσιών, να αλλάξουν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα μειώσει την ανάλυση στα βίντεο που μεταδίδει κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ανάλογες κινήσεις προχώρησαν το Youtube και το Netflix, ώστε να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση και να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες. "Εργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές και τους παρόχους Ίντερνετ εκεί που κρίνεται αναγκαίο ώστε να ελαφρύνουμε όποια συμφόρηση στο Δίκτυο, περιλαμβανόμενης και της Ευρώπης, όπου ήδη αρχίσαμε να μειώνουμε τον όγκο της πληροφορίας".

Η αλλαγή πολιτικής της Amazon για το Prime Video, θα εφαρμοστεί στις υπηρεσίες που παρέχονται διεθνώς, ενώ αντίθετα η νέα πρακτική για το Youtube και το Netflix θα ισχύσει μόνο για τους ευρωπαίους συνδρομητές. Ο Τιερί Μπρετόν, ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία, ζήτησε από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ και Ψυχαγωγίας να διευκολύνουν την πρόσβαση στο υλικό τους σε χρήστες των κρατών – μελών, μειώνοντας την ανάλυση σε μια ποιότητα που να μην επηρεάζει υπερβολικά το προϊόν και ταυτόχρονα να διασφαλίζει πως το υλικό θα είναι πιο "ελαφρύ".

Η ζήτηση για Ίντερνετ την εποχή του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς όλα πλέον γίνονται μέσω Διαδικτύου, μεταξύ τους και τα σχολικά μαθήματα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες για ψυχαγωγία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις