Ψηφιακή Διακυβέρνηση:Το αρμόδιο Υπουργείο επίσπευσε την διαδικασία και από το Σάββατοείναι πλέον διαθέσιμο στους πολίτες το νέο site. Αξίζει να σημειωθεί πως δίνει την δυνατότητα στους πολίτεςνα διεκπεραιώνουν κάποιες από τις επαφές τους με το κράτος. Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις συμπεριλαμβάνονται στις δυνατότητες της νέας ενιαίας κρατικής πύλης. Στο εξής, θα διεκπεραιώνονται πιλοτικά από τον προσωπικό μας υπολογιστή ή από το κινητό μας τηλέφωνο χωρίς μετακινήσεις και περιττή γραφειοκρατία.

Το gov.gr συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (περισσότερες από 500) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, ο πολίτης από σήμερα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά προστίθεται κι η υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην Αρχή, η οποία ζητά την έκδοσή τους, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτές.

Η ταυτοποίηση θα διενεργείται μέσω των κωδικών Taxisnet και τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, θα γίνονται, δε, υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δείτε εδώ τη σελίδα


Παρόμοιο site υπήρχε από το 2017

Περισσότερες από 5.500 υποθέσεις είχαν υποβληθεί έως τις 7/8/2017 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr από πολίτες που αναζητούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Σε ανακοίνωση της κυβέρνηση τότε, γινόταν λόγος για το εξής: «Το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση και είχε τεθεί στην ομάδα της Καθημερινότητας από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της, ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων χρεών από τις Δ.Ο.Υ. σε ανασφάλιστους ασθενείς για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία, που επιλύθηκε με την ψήφιση του σχετικού άρθρου στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Φιλοσοφία της ομάδας Καθημερινότητας παραμένει η προώθηση λύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για ομάδες πολιτών».