Κορονοϊός στο μικροσκόπιο:Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID), που εδρεύει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομερείς «φωτογραφίες» του ιού που έχει εξελιχθεί σε πανδημία. Οι επιστήμονες απομόνωσαν τον ιό σε εργαστηριακές συνθήκες παίρνοντας δείγματα από ασθενείς. Τα ερευνητικά ινστιτούτα δημοσίευσαν τις «φωτογραφίες» του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 από μικροσκόπιο.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 743, καθώς σήμερα ο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι 134 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων το 60% είναι άνδρες. Επίσης, 45 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 χρόνια. Όλοι εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Ο Λευκός Οίκος ζητά βοήθεια από τη Νότια Κορέα για τον κορονοϊό

Ο Τραμπ ζήτησε ιατρικό εξοπλισμό από τη Σεούλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τη Νότια Κορέα να στείλει ιατρικό εξοπλισμό στη χώρα του για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, υποσχόμενος ότι θα βοηθήσει κορεατικές εταιρείες να λάβουν την έγκριση της αμερικανικής κυβέρνησης.Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν προσφέρθηκε να στείλει τον εξοπλισμό αυτόν, εφόσον περισσεύει, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γαλάζιος Οίκος, το προεδρικό μέγαρο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ. Το τηλεφώνημα αυτό, διάρκειας 23 λεπτών, έγινε κατόπιν κατεπείγουσας παράκλησης του Αμερικανού προέδρου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το αίτημα για βοήθεια από την Ουάσινγκτον υπογραμμίζει τις διαφορετικές πορείες που ακολούθησαν οι δύο χώρες αφότου εντόπισαν τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 στο έδαφός τους, την ίδια ημέρα. Η Νότια Κορέα ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξέτασης του πληθυσμού, απομονώνοντας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ιχνηλατώντας εξονυχιστικά τις επαφές τους.