Μπιλ Γκέιτς: Οσυνιδρυτής της Microsoft σκοπεύει να λανσάρει εμφυτεύσιμη κάψουλα με «ψηφιακά πιστοποιητικά» που θα δείξουν ποιος έχει δοκιμαστεί για τον κορονοϊό και έχει εμβολιαστεί εναντίον του. Ο 64χρονος, ο οποίος είναι οδεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προέβη στη συγκεκριμένη αποκάλυψηκατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reddit «Ask Me Anything», απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πανδημία του COVID-19 Coronavirus.

Ο Γκέιτς απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και είπε: «Τελικά θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά για να δείξουμε ποιος έχει αναρρώσει ή δοκιμαστεί πρόσφατα ή πότε έχουμε ένα εμβόλιο που τον έχει λάβει».Τα «ψηφιακά πιστοποιητικά» είναι ανθρώπινο-εμφυτεύσιμο «QUANTUM-DOT TATTOOS», που οι ερευνητές του MIT και του Πανεπιστημίου του Rice εργάζονται για να κρατήσουν τα αρχεία εμβολιασμού.

Ήταν πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν επιστήμονες από τα δύο πανεπιστήμια αποκάλυψαν ότι δούλευαν σε αυτά τα τατουάζ κβαντικών τεμαχίων αφού ο Γκέιτς τους απευθύνθηκε για την επίλυση του προβλήματος της ταυτοποίησης εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα τατουάζ κβαντικών τεμαχίων περιλαμβάνουν την εφαρμογή διαλυτών μικροβελών με βάση τη ζάχαρη που περιέχουν εμβόλιο και φθορίζουσες κβαντικές κουκίδες με βάση το χαλκό, που είναι ενσωματωμένες σε βιοσυμβατές κάψουλες μικρής κλίμακας.

Αφού τα μικροσφαιρίδια διαλύονται κάτω από το δέρμα, αφήνουν τις εγκλωβισμένες κβαντικές στιγμές των οποίων τα πρότυπα μπορούν να διαβαστούν για να αναγνωρίσουν το εμβόλιο που χορηγήθηκε.

Τα τατουάζ πιθανότατα θα συμπληρωθούν με την άλλη επιχείρηση του Μπιλ Γκέιτς που ονομάζεται ID2020, ένα φιλόδοξο έργο της Microsoft για την επίλυση του προβλήματος που έχει άνω του ενός δισ. ανθρώπων, που ζουν χωρίς επίσημα αναγνωρισμένη ταυτότητα. Το ID2020 επιλύει αυτό μέσω της ψηφιακής ταυτότητας.

Επί του παρόντος, ο πιο εφικτός τρόπος υλοποίησης της ψηφιακής ταυτότητας είναι είτε μέσω εμφυτευμάτων smartphones είτε RFID μικροτσίπ.

Το τελευταίο θα είναι η πιθανή προσέγγιση του Γκέιτς, όχι μόνο λόγω σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, αλλά και επειδή για πάνω από 6 χρόνια το Ίδρυμα Gates χρηματοδοτεί ένα άλλο έργο που ενσωματώνει ανθρώπινα εμφυτεύσιμα εμφυτεύματα μικροτσίπ.

Αυτό το έργο, στο οποίο πρωτοστάτησε το MIT, είναι ένα εμφύτευμα μικροτσίπ ελέγχου των γεννήσεων που θα επιτρέψει στις γυναίκες να ελέγχουν τις αντισυλληπτικές ορμόνες στο σώμα τους.