Ιταλία κορονοϊός:Η Fiat Chrysler φουλάρει τις μηχανές της όχι για αυτοκίνητα αλλά για αναπνευστήρες που είναι αναγκαίοι για τη φροντίδα ασθενών με βαριά συμπτώματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή της.

Καθώς το ιταλικό κράτος έχει ζητήσει από την Siare Engineering να τριπλασιάσει την μηνιαία παραγωγή της για να αντιμετωπισθεί η καλπάζουσα μετάδοση του ιού στην χώρα, η Fiat Chrysler ανακοίνωσε πως με τη βοήθεια του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων Ferrari και της εταιρείας χαρτοφυλακίου Exor, που ελέγχει τις δύο εταιρείες, έχουν παρασκευάσει τις πρώτες ηλεκτροβαλβίδες, ένα κομβικό εξάρτημα για τη λειτουργία των αναπνευστήρων, στο εργοστάσιό της στο Τσέντο στη Βόρειο Ιταλία.

Η μονάδα του Τσέντο συνήθως κατακευάζει υψηλής απόδοσης μηχανές για τα αυτοκίνητα της εταιρείας σε όλον τον κόσμο κι είχε παραμείνει έως σήμερα κλειστό λόγω του κορονοϊού και για τη νέα παραγωγή έχει ξανατεθεί σε λειτουργία ένα τμήμα του.

"Με την τροφοδοσία επιπλέον βαλβίδων από το Τσέντο η Siare εκτιμά πως θα καταστεί δυνατή η μείωση κατά 30-50% του χρόνου κατασκευής των αναπνευστήρων", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Εκτός από την παραγωγή των ηλεκτροβαλβίδων, μία ομάδα από ειδικούς της Fiat Chrysler συνεργάζεται στενά με το προσωπικό της Siare στο εργοστάσιό της κοντά στην Μπολόνια. "Απώτερος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αύξηση της συνολικής παραγωγής της Siare, με σταδιακή κλιμάκωση της καθημερινής απόδοσής της ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου", ενημερώνει η Fiat Chrysler.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις